Altan på søjler: Se priser, modeller og råd til projektet

En søjleunderstøttet altan egner sig til villaer eller etageejendomme, hvor man ønsker en større altan. Med en facademonteret altan er man nemlig begrænset i størrelsen, da facaden skal kunne bære vægten af altanen. En søjleunderstøttet altan giver således mulighed for at få en større og mere prangende altan.

Der er en række spørgsmål, man skal tage stilling til, når man montere ny altan på søjler: Hvor store skal søjlerne til altanen være? Skal søjlerne være galvaniseret, så man undgår rust? Skal værnet være lodrette tremmer – eller måske i glas?

Bestil 3 gratis tilbud på søjleunderstøttet altan

Generelle prisestimater for ny altan på søjler er forbundet med usikkerhed, da den endelige pris vil afhænge af en række faktorer. Hvis du vil have et præcist estimat for en ny søjleunderstøttet altan, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 byggeopgaver og er således en af de største formidlere af byggetilbud i Danmark. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige tagfirmaer på nyt tag. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer:

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Hvad koster en søjleunderstøttet altan?

Nedenfor kan du beregne prisen på en søjleunderstøttet altan. Prisestimaterne bygger på en række fakturaer, somTagrenovering.dk har indsamlet og beregnet et gennemsnit af.

Bemærk, at prisestimatet kun er vejledende, da den endelige pris vil afhænge af en række faktorer (se efterfølgende afsnit). Hvis du vil have et præcist estimat for, hvad altanen vil koste, anbefaler vi, at du benytter formularen til 3byggetilbud øverst på denne side.

Priseksempel

 • Søjleunderstøttet altan på 9 m2
 • 2-fags altandør
 • Uden ejer- eller andensforening
 • Pris: 343.000 DKK inkl. moms

Hvad afhænger prisen på søjleunderstøttet altan af?

Den endelige pris på en ny altan vil afhænge af en lang række faktorer, hvorfor prisestimater også er forbundet med en væsentlig usikkerhed. Hvis du vil have et præcist prisestimat for en ny søjleunderstøttet altan, anbefaler vi, at du benytter formularen øverst på siden.

Den endelige pris på en ny altan vil bl.a. afhænge af:

 • Fælles altanprojekt med ejer- eller andelsforeningen: når man skal have ny altan, vil der være en række faste udgifter for altanfirmaet. Det drejer sig for eksempel om tegninger, beregninger, parkering, arbejdsplatform, etablering af byggeplads, evt. hejs, rådgiver/administrator. Hvis du bor i en etageejendom, vil det derfor være en fordel at gå sammen med flere om altanprojektet for at dele de faste udgifter.
 • Tillægsudstyr: ovenstående prisberegner tager udgangspunkt i en simpel altan uden tillægsudstyr. Men når man køber en altan kan man tilkøbe en række tillægsudstyr såsom træhåndliste, trægulv, lakeret rækværk eller bundramme, som giver altanen den sidste finish.
 • Størrelse og materiale af søjler: når man etablerer den søjleunderstøttede altan, skal man vælge størrelse og materiale af selve søjlerne, som også vil have betydning for den samlede pris.
 • Byggepladsetablering: når der skal monteres altan, skal der etableres en byggeplads. I de tilfælde hvor porten til lejlighedsgården er meget smal, skal arbejdsplatformen hejses ind i gården over taget med en speciel mobilkran. Det vil være et omfattende arbejde, som vil øge den endelige pris på altanen.
 • Indhent af flere tilbud: der er penge at spare, hvis man indhenter flere tilbud fra altanfirmaer. Her kan man nemlig vælge det mest konkurrencedygtige tilbud, man får. Flere tilbud kan også være et grundlag for forhandling med altanfirmaet.

Sådan udformer du en opgavebeskrivelse til søjleunderstøttet altan

Når man forespørger et tilbud om søjleunderstøttet altan, gælder det – ligesom for alle andre byggeopgaver i øvrigt – om at være så præcis og detaljeret om, hvad opgaven omfatter. På den måde undgår man misforståelser med byggefirmaet på et senere tidspunkt og får et retvisende billede af, hvad en ny søjleunderstøttet altan vil koste.

En fyldestgørende opgavebeskrivelse bør indeholde:

 • Adresse
 • Tidsfrist for udførelse
 • Ønsket kvadratmeter (længde og bredde) på altanen
 • Højde samt ønsket materiale for rækværket omkring altanen
 • Om hvorvidt der i dag er vindue hvor altandøren skal være og dimensionerne for vinduet.
 • Ønskede dimensioner for altandøren
 • 1-, 2- eller 3-fag altandør
 • Eventuelt tillægsudstyr
 • Om der skal udarbejdes ansøgning om byggetilladelse hos kommunen

Dertil vil det være brugbart for altanfirmaet, hvis du også vedhæfter fotos af området, hvor altanen ønskes.

Du kan benytte dig af nedenstående skabelon på en fyldestgørende projektbeskrivelse:

Kære [Altanfirma]

Vi bor på [adresse] og ønsker en ny altan i [stål, aluminium eller andet materiale]. Ideelt set ser vi gerne, at arbejdet er fuldført inden den [tidsfrist], da vi gerne vil benytte os af altanen i løbet af sommeren.

Altanen skal være [bredde] meter bred x [længde] meter lang. Der skal være rækværk rundt om hele altanen med en højde på [højde] cm i [stål, glas eller andet materiale] samt søjler til at understøtte altanen. Vinduet som skal ombygges til altandør har dimensionerne [højde af vindue] cm i højde x [bredde af vindue] cm i bredde. Tilbuddet skal desuden inkludere tillægsudstyr som [træhåndliste, trægulv el.lign.].

Vi har ikke ansøgt om byggetilladelse fra kommunen, hvilket vi godt kunne bruge jeres hjælp til. Vi ser frem til at høre fra jer om tidsplan og pris.

Bedste hilsner

Hvilke regler gælder der for ny altan?

Bygningsreglementet samt andre love stiller en række lovkrav til altaner:

 • Altaner og tagterrasser må ikke skabe væsentlige indbliksgener i forhold til andre bygninger (BR18 §188). Det betyder i praksis, at altanen ikke må give væsentlige indbliksgener for anden bebyggelse på grunden og på nabogrunde. Indbliksgener beror dog på en konkret vurdering af kommunens tekniske forvaltning, når byggetilladelsen behandles.
 • Altandøre skal have en fri passagebredde på minimum 77cm (BR18 §52 og §53).
 • Der skal etableres niveaufri adgang til altaner, hvor der er direkte adgang fra bolig eller opholdsareal – dørtrin må maksimalt være 2,5 cm højt (BR18 §51 og §53).
 • Nye døre og vinduer skal overholde gældende krav om isolering (BR18 §258).
 • Værn skal minimum være 100 cm høje og skal udformes, så det er svært for børn at klatre op på dem. Afstanden mellem lodrette tremmer må maximalt være 89mm fra midte til midte. Desuden bør altaner udføres med værnet udført således, at flasker og andre genstande ikke kan være årsag til personskader (BR18 §58 – §60).
 • Altaner må af hensyn til brand og redningsveje ikke gå ind foran en trappeopgangs brandsektion (BR18 §126 – §133).
 • Da en stor altan kan reducere dagslyset for en underbo betragteligt, skal nye altaner dimensioneres og placeres ud fra, at den ikke må reducere underboens dagslys med mere end 10 procent (BR18 §379 – §381). For at sikre at 10%-reglen overholdes, kan man udvide glasarealet ved at etablere altandør med glaspartier. En altan med en udkragning under 30 cm, vurderes at have en ubetydelig skyggevirkning, og vil altid være acceptabel uanset dagslysforholdene.
 • Altaner skal konstrueres i henhold til gældende normer (BR18 §340 – §357).
 • Alle altaner der rager ud over et vejareal skal placeres min. 2,8 m over fortov og min. 1,5 m fra kørebanekant / cykelsti. Alle altaner der rager ud over et vejareal med kørebaneareal langs bygningen skal placeres min. 4,2 m over terræn (Lov om offentlige veje mv. §86 stk. 2).

Søjleunderstøttede altaner er populære til villaer

Søjleunderstøttede altaner er særligt populære til villaer, da det giver mulighed for at få en større altan samtidig med, at man ikke behøver bekymre sig om underboen ved etablering af søjlen. Det giver også mulighed for forskellige modeller af altaner, fx buede altaner ligesom man kan få altan med trappe.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse: / 5. Antal stemmer:

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme denne artikel.

Da du fandt denne artikel nyttig...

Del artiklen, hvis du har lyst!

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar