Nyt tag på garagen: hvad koster det? Gør-det-selv eller bestil tilbud

Er dit gamle tag på garagen eller carporten ved at være slidt og udtjent? I så fald kan det være en god idé at investere i et nyt tag til garagen, da utætheder i taget kan lede til fugtskader på resten af garagen. Med et nyt tag kan du således forlænge resten af garagens levetid og samtidig beskytte de ting, som du opbevarer i garagen.

Læs mere om priser, tagtyper og regler for nyt tag til garagen.

Bestil 3 gratis tilbud på nyt tag til garagen

Generelle estimater for et nyt tag på garagen meget upræcise, da priserne varierer fra opgave til opgave. Hvis du vil have et præcist estimat for udskiftningen af carport- eller garagetaget, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige tagfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

  • Gratis tilbud i hele landet
  • 100% uforpligtende
  • Hurtigt svar

Hvad koster et nyt tag på garagen?

Prisen på et nyt tag på garagen afhænger af en lang række faktorer (mere om det i næste afsnit), så det er umuligt at give et præcist tal for, hvor meget det kommer til at koste. Ikke desto mindre kan du regne med følgende kvadratmeterpriser afhængigt af tagtype baseret på gennemsnittet for andre tagrenoveringer til garagen.

Alle tag er forskellige, og således vil opgavens omfang også være variere. Hvis du vil have et præcist prisestimat, anbefaler vi derfor, at du bruger ovenstående formular til at få et gratis og uforpligtende tilbud på tagopgaven fra 3 forskellige tagfirmaer. Det tager 2 minutter, og du får svar ganske hurtigt. Hvis man skal have en professionel håndværker til at lægge nyt tag på garagen eller carporten, kan man generelt regne med følgende priser:

TagtypeKvadratmeterpris
Eternittag600 - 1000 kr. per m2 alt inklusiv
Trapeztag i plastik400 - 600 per m2 alt inklusiv
Trapeztag i stål500 - 700 per m2 alt inklusiv

Tapeztag i plastik

400 – 600,- kr. pr. m2 alt inklusiv

Foto: lav-det-selv.dk

Eternittag

600 – 1.000,- kr. pr. m2 alt inklusiv

Tapeztag i stål (ståltag)

500 – 700,- kr. pr. m2 alt inklusiv

Foto: goerdetselv.dk

Du kan læse mere om de mest anvendte tagbelægninger til garagen i vores artikler nedenfor:

Hvad afhænger prisen af?

Udskiftningen af taget for garagen eller carporten er typisk ikke nogen dyr byggeopgave, og hvis man har hænderne skruet ordentligt på, kan man nogle gange klare det selv. Ikke desto mindre afhænger prisen på et nyt tag af følgende faktorer:

  • Tagtype: som ovenstående prisestimater illustrerer, varierer prisen afhængigt af, hvilken tagtype du vælger. Tapeztag i plastik er generelt billigere end eternittag. Til gengæld holder tapeztag typisk ikke lige så længe, og så er det måske heller ikke ligeså æstetisk.
  • Taghældning: typisk vil opgaven være mere kompleks, jo større taghældningen er. Derved vil prisen også være højere.
  • Timeløn og landsdel: en stor del af den samlede omkostning ved uskiftningen af taget vil gå til arbejdstimer for håndværkeren. Således vil niveauet af timeløn, som i høj grad afhænger af landsdelen, betyde en del for den samlede pris. F.eks. er timelønnen for en håndværker i hovedstadsområdet væsentlig højere end timelønnen for en håndværker i Sønderjylland.

Kan man selv lægge nyt tag på garagen?

Man kan i princippet godt selv lægge tag på garagen, hvis man har hænderne skruet ordentligt på og har erfaring fra lignende opgaver. Husk dog, at der gælder visse kommunale regler for nyt tag på garagen, bl.a. hvad angår afstanden mellem taget og din nabos areal. Det er derfor altid godt at konsultere sig med den kommunale forvaltning, før man går i gang med projektet.

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan man lægger nyt tag på garagen:

Sådan lægger du et nyt trapez tag

Skal der lægges nyt tag, eller skal hele garagen udskiftes?

Før man begynder at lægge nyt tag på den gamle garage, er det værd at overveje, om garagen overhovedet er i ordentlig stand til, at det retfærdiggør at investere i et nyt tag. Hvis garagen er i meget dårlig stand, f.eks. hvis træværket er råddent, kan det være en god idé at udskifte hele garagen. Det kan således være en idé at få en fagperson – f.eks. en kvalificeret håndværker – til at vurdere, om hele garagen skal udskiftes, eller man kan nøjes med blot at lægge nyt tag.

Hvordan bortskaffer man det gamle tag?

Når du skal bortskaffe det gamle tag, er det naturligvis oplagt at aflevere det hos den lokale genbrugsplads. De fleste genbrugspladser er ganske liberale hvad angår aflevering af det gamle tag. Dog varierer reglerne fra genbrugsplads til genbrugsplads. Nogle genbrugspladser tillader f.eks. kun, at du afleverer 5 tagplader om ugen, mens andre differentierer mellem privatperson og erhvervsperson. Det er derfor værd at tage kontakt til din lokale genbrugsplads, når du skal bortskaffe det gamle tag.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse: / 5. Antal stemmer:

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme denne artikel.

Da du fandt denne artikel nyttig...

Del artiklen, hvis du har lyst!

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.