Nyt tag til skur: plastikplader, bølgeeternit eller tagpap? Se priser inkl. montering

Er det blevet tid til at skifte det gamle tag på skuret, eller er du i gang med at bygge et nyt skur, som skal have et tag monteret? I begge tilfælde skal du overveje, hvilken tagbelægning du vil lægge på skuret. Du kan i princippet vælge hvilket som helst tag til dit skur, men de mest udbredte er plastikplader, tagpap og bølgeplader – som både har fordele og ulemper. I denne artikel vil du finde en sammenligning af de forskellige tagtyper til skuret samt vejledende priser.

Bestil 3 gratis tilbud på nyt tag til skuret

Generelle estimater for et nyt tag til skuret er forbundet med en vis usikkerhed, da den endelige pris vil afhænge af en række faktorer. Hvis du vil have et præcist estimat for et nyt tag til skuret, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige firmaer på et nyt tag til skuret. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Hvad koster et nyt tag til skuret?

Prisen på det nye tag til skuret vil i sagens natur afhænge af, hvilken tagbelægning du vælger at belægge skuret med. Det vil desuden afhænge af timeprisen for håndværkeren (såfremt du vælger ikke selv at lægge taget) samt om hvorvidt spærret til taget skal udskiftes.

TagbelægningPris for materialer inkl. momsPris for materialer og arbejdsløn inkl. moms
Plastik (trapezplader)Ca. 250 DKK per m2Ca. 400 DKK per m2
BølgepladerCa. 350-400 DKK per m2Ca. 600 DKK per m2
TagpapCa. 350-400 DKK per m2Ca. 600 DKK per m2

Oversigt: plastikplader, tagpap eller bølgeplader?

Plastikplader, tagpap og eternitbølgeplader har hver især sine fordele og ulemper. Hvilken tagbelægning du skal vælge afhænger af de byggetekniske forhold, og hvad skuret skal bruges til.

Hvis taghældningen på skuret er meget lav (under 14 grader), bør du vælge enten tagpap eller plastikplader. Ønsker du, at skuret skal være isoleret, bør du undgå plastikplader og i stedet vælge tagpap. Levetiden på de enkelte tagbelægninger bør også være en overvejelse: tagpap og bølgeplader holder op til 40 år, mens plastikplader i visse tilfælde kun vil holde 15 år.

TagbelægningLevetidPrisGør-det-selv venlig?IsoleringsevneMinimum taghældning
Plastikplader (trapez)Ned til 15 årBilligJaMeget lav1,7°
BølgepladerOp til 40 årMiddelNogenlundeNogenlunde14°
TagpapOp til 40 årMiddelNejHøj1,5°

Nyt tag til fladt tag på skuret – hvilken tagbelægning?

Hvis du har et forholdsvist fladt tag på skuret, kan du i princippet vælge mellem alle tagbelægninger: tagpap, plastikplader eller eternitbølgeplader. Ved meget flade tag (dvs. med hældning under 14°) bør du dog vælge enten tagpap eller plastikplader, da disse kun kræver en taghældning på hhv. 1,5 grader og 1,7 grader.

Hvilke regler gælder for tag på skuret?

Der kan gælde en række regler hvad angår tagbelægning på skurets tag, som du skal følge.

Lokalplan

Der kan være udstukket en lokalplan fra din kommune i bestemte områder, som indeholder bestemmelser om, hvilken type tag der må lægges på skuret. Der findes fx områder, hvor kun stråtag er tilladt. På Plandata.dk fra Erhvervsstyrelsen kan du se alle lokalplaner på et kort. Sådan bruger du Plandata.dk:

 1. Vælg din kommune i øverste højre hjørne under “Kortudsnit” eller indtast sommerhusets adresse på “Søg_adresse”.
 2. Tryk på et af markeringerne på kortet (hvilket vil sige, at dit sommerhus er underlagt en lokalplan)
 3. I venstre boks kan du se alle lokalplanerne, som åbnes i .pdf, når du klikker.
 4. I pdf-dokumentet vil der stå krav til tag, f.eks. “Tag på udestuer skal udføres som fast tag med tagpap, metalplade eller glas. På terrasseoverdækninger må taget desuden udføres med klare eller mælkehvide plader af PVC.”

Servitut

En servitut er en bestemmelse, der er tinglyst på ejendommen. Det kan f.eks. være hvis ejendommen er fredet og således er underlagt visse begrænsninger i forhold til, hvad der må ændres. Du bør her også være opmærksom på, om der er udstukket servitutter, som relaterer sig til skurets tag.

Plastikplader (trapezplader) – billige og velegnede til uisoleret skur

Plastikplader er en populær løsning i skure, som er uisolerede, og som bruges til opbevaring af sager, som kan tåle kulde (fx haveredskaber, værktøj og cykler). Derudover er plastikplader en billig løsning, som kan lægges selv relativt nemt. Ulempen ved plastikplader er, at de er mere skrøbelige og har en kortere levetid helt ned til 15 år.

Fordele

 • Plastikplader er nemme selv at lægge og billige.
 • Perfekt til det uisolerede skur med opbevaring af værktøj, haveredskaber og cykler.
 • Generelt den billige løsning.

Ulemper

 • Lav levetid ned til 15 år – den laveste levetid sammenlignet med de øvrige tagbelægninger.
 • Kan med årene blive meget porøst – særligt i frostvejr – og knækker nemt.
 • Det faktum at plastikplader kun egner sig til uisolerede skure begrænser mulighederne for opbevaring af fx bøger o.lign. i skuret.

Pris for plastikplader

 • Pris for materialer inkl. moms: ca. 250 DKK per m2
 • Pris for materialer og arbejdstimer (dvs. hyre af håndværker) inkl. moms: ca. 400 DKK per m2

Gør-det-selv montering af trapez plastikplader

Det er forholdsvis nemt at vide, hvornår de gamle plastikplader skal skiftes: nemlig når der er gået hul i dem. Nedenfor finder du vejledning til udskiftning af plastikplader af trapez på skuret med følgende trin:

Fase 1: fjernelse af gamle plastikplader

Fordi plastikplader er forholdsvis svage af materiale, kan du ikke blot gå på taget, når du skal afmontere plastikpladerne. I stedet bør du lægge en stor plade med krydsfinér ovenpå plastiktaget, som du så kan gå på. Ellers risikerer du at falde igennem taget (ses også i videoen nedenfor). Skruerne i plastikpladerne kan fjernes med enten skruetrækker eller – endnu nemmere – med skruemaskine.

Fase 2: montering af nye plastikplader

Når du monterer de nye plastikplader skal du ligesom ved fjernelse af det gamle tag bruge en stor plade med krydsfinér for at undgå at beskadige plastikpladerne.

Når du monterer plastikpladerne, skal du vælge, om du vil montere skruerne i toppen eller bunden af rillerne på plastikpladerne. Fordelen ved at montere skruerne i toppen af rillerne er, at regnvandet ikke løber i toppen, hvorfor man ikke i behøver tætte skruer med pakninger for at undgå, at der løber regnvand ved hullerne, hvor skruerne er skruet i. Omvendt skal man være opmærksom på ikke at stramme skruerne for stramt, hvis man monterer skruerne i toppen, da det ellers kan deformere plastikpladen. Fordelen og ulempen ved at montere skruerne i bunden af rillen er omvendt: det kræver skruer med en pakning for at undgå utætheder, men omvendt deformerer det ikke plastikpladen ved stram montering af skruerne.

Typisk er det bedst at skrue plastikpladerne i bunden af rillen, da det er nemmere. Husk blot at bruge skruer med pakninger, så du undgår utætheder omkring skruehullerne.

Antallet af skruer afhænger af, hvor vindudsat taget på skuret er. Hvis det er meget vindudsat, skal man sætte flere skruer i, da vinden hiver i taget. Hvis taget er meget vindudsat, bør man placere skruerne ved hver anden rille.

Jo mindre hældning der er på taget, jo mindre overlæg behøver der at være. Overvej at vælge nogle lidt dyrere plader i flere lag, da de har bedre holdbarhed og isolering.

Sådan skifter du taget på et skur

Tagpap – høj isoleringsevne og levetid

Det er en noget større opgave at lægge tagpap ift. fx plastikplader på skuret. Til gengæld har tagpap en høj levetid på op til 40 år, og et skur med tagpap har en høj isoleringsevne – perfekt til opbevaring af sager som ikke tåler kulde.

Pris for tagpap

 • Pris for materialer inkl. moms: ca. 350-400 DKK per m2
 • Pris for materialer og arbejdstimer (dvs. hyre af håndværker) inkl. moms: ca. 600 DKK per m2

Gør-det-selv montering af tagpap

Ved tagpap på skur er selvklæbende tagpap typisk en tilstrækkelig løsning, som også kan lægges selv. Fordelen ved selvklæbende tagpap er nemlig, at man ikke behøver arbejde med en gasbrænder. Populære produkter for selvklæbende tagpap er ICOPAL selvklæbende Top og ICOPAL Topsafe.

Videoen nedenfor beskriver, hvordan tagpap lægges:

Tagpap, gør det selv. Lær hvordan lægning og montering af tagpap gøres

Bølgeplader – høj levetid og relativt nemt selv at lægge

I forhold til tagpap er bølgeplader relativt nemme selv at lægge – dog ikke ligeså nemt som for plastikplader.Fordelen ved eternitbølgeplader er, at det har en høj levetid på op til 40 år. Ulempen ved eternitbølgeplader er, at det kræver en taghældning på mindst 14° (dvs. en hældning på mindst 25 cm per meter). Det betyder også, at eternitbølgeplader ikke er ligeså diskrete som tagpap eller plastikplader, hvilket vil betragtes som ulempe for nogen. En øvrig ulempe ved bølgeplader er, at de er noget dyrere end fx plastikplader.

Fordele

 • Lang levetid på op til 40 år.
 • Nemmere selv at lægge end tagpap.

Ulemper

 • Kræver en taghældning på mindst 14° (dvs. en hældning på mindst 25 cm per meter).
 • Isoleringsevnen er ikke ligeså god som tagpap – men bedre end plastikplader.
 • Ikke ligeså diskret som plastikplader eller tagpap.

Pris for eternitbølgeplader

 • Pris for materialer inkl. moms: ca. 350-400 DKK per m2
 • Pris for materialer og arbejdstimer (dvs. hyre af håndværker) inkl. moms: ca. 600 DKK per m2

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse: / 5. Antal stemmer:

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme denne artikel.

Da du fandt denne artikel nyttig...

Del artiklen, hvis du har lyst!

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.