Indbygget altan: Se priser, tilbud og muligheder

Det er ikke altid, at en traditionel altan med afsats er mulig eller ønsket. Det kan eksempelvis være i stuelejligheder, ved lejligheder hvor en traditionel altan vil reducere underboens dagslys med mere end 10 procent eller ved indhak i hjørner, hvor der ofte kun gives tilladelse til indbyggede altaner. Her kan en indbygget altan – også kendt som en fransk altan – være en god løsning.

Få 3 gratis tilbud på indbygget altan

Generelle prisestimater for ny indbygget altan er forbundet med en vis usikkerhed, da den endelige pris vil afhænge af en række faktorer. Hvis du vil have et præcist estimat for ny indbygget altan, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige firmaer på ny indbygget altan. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Gratis og tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer:

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Hvad koster en indbygget altan?

Prisen på en indbygget altan afhænger af en række faktorer, men som tommelfingerregel koster en indbygget altan kun en tredjedel af prisen på en traditionel altan. Det er således en økonomisk løsning, som samtidig bringer udelivet helt tæt på.

En indbygget altan koster mellem 40.000-70.000 DKK. Prisen vil dog afhænge af en række faktorer som du kan læse mere om i efterfølgende afsnit, hvorfor generelle prisestimater vil være forbundet med en vis usikkerhed. Hvis du vil have et præcist estimat for, hvad en ny indbygget altan koster, anbefaler vi at du benytter formularen til 3byggetilbud øverst på denne side.

Hvad afhænger prisen af?

Prisen på en indbygget altan vil bl.a. afhænge af:

 • Altandør: vil i sig selv typisk koste 10.000-15.000 DKK afhængigt af materialevalg og antal fag. En 2-fags altandør (dobbeltdør) og 3-fags altandør er dyrere end en 1-fags altandør.
 • VVS- og malerarbejde: når den indbyggede altan monteres, er det muligt, at der vil være VVS-arbejde involveret i forbindelse med flytning af eksisterende radiatorer under vindue og efterfølgende malerarbejde. I så fald vil arbejdet med den indbyggede altan være en smule dyrere.
 • Fælles altanprojekt med etageejendommen: hvis du bor i andels- eller ejerlejlighed, vil prisen per altan være lavere, hvis flere i etageejendommen samtidig får indbygget altan. Det skyldes, at der er en række faste udgifter for altanfirmaet, som derved vil deles blandt alle, som får altan.
 • Tillægsudstyr: Men når man køber en altan kan man tilkøbe tillægsudstyr såsom træhåndliste, trægulv, lakeret rækværk eller bundramme, som giver altanen den sidste finish.

Hvad er en indbygget altan, og hvad er fordelene?

En indbygget altan er en åbning i dørhøjde uden vandret afsats eller altanplade, som man kan træde ud på. Udenpå åbningen er der et rækværk. Indbyggede altaner er særligt populære i lejligheder, da det giver et godt lysindfald og indeklima samtidig med at altanen kan monteres i de fleste lejligheder, fordi det ikke fører til reduktioner af underboens dagslys.

Der er en lang række fordele ved en indbygget altan, som kan gøre den indbyggede altan det ideelle valg for dig:

 • En økonomisk løsning: en indbygget altan koster typisk kun en tredjedel af en traditionel altan, hvilket gør det til en økonomisk løsning for dig, som stadig vil have lys, luft og godt indeklima.
 • Kan monteres i de fleste lejligheder: der gælder en række regler for montering af altaner i lejlighedskomplekser. Det gælder fx 10%-reglen, som betyder, at altanen ikke må reducere underboens dagslys med mere end 10 procent (BR18 §379 – §381). Da en indbygget altan ikke har nævneværdig længde, kan en indbygget altan monteres i de fleste lejligheder.
 • Bedre lysindfald, luft og indeklima: den indbygget altan er særligt populær i soveværelser i lejligheder, da det giver et bedre lysindfald, luft og indeklima.
 • Værdistigning af boligen: en indbygget altan er som regel en god investering, som mere end tjener sig selv hjem, da det fører til værdistigning af ejendomsværdien.

Sådan sparer du penge på altanprojektet

Selvom prisen på en indbygget altan ligger forholdsvis fast, er der stadig en række måder hvorpå man kan reducere den endelige pris:

Fælles altanprojekt med etageejendommen

Hvis du bor i andels- eller ejerlejlighed, vil prisen per altan være lavere, hvis flere i etageejendommen samtidig får indbygget altan. Det skyldes, at der er en række faste udgifter for altanfirmaet, som derved vil deles blandt alle, som får altan. Det gælder særligt, hvis hver lejlighed er ens i udformning.

Indhent flere tilbud

Det er vigtigt, at du indhenter adskillige tilbud, når du skal have ny indbygget altan. Derved sikrer du muligheden for at vælge det bedste tilbud. Du kan enten tage kontakt til hver enkelt altanfirma i dit nærområde eller – endnu nemmere – bruge formularen øverst på denne side og indhente tre tilbud fra tre forskellige tagfirmaer. I den forbindelse er det vigtigt, at du er detaljeret og nøjagtig i den beskrivelse af opgaven, når du indhenter tilbud. Se hvad opgavebeskrivelsen bør indeholde i efterfølgende afsnit.

Lav selv noget af arbejdet

Når den indbyggede altan monteres, er det muligt, at der også vil være VVS- og malerarbejde involveret i forbindelse med flytning af eksisterende radiatorer under vindue og efterfølgende malerarbejde. VVS-arbejdet skal du naturligvis overlade til en autoriseret VVS-installatør, men du kan selv stå for malerarbejdet.

Sådan udformer du en opgavebeskrivelse til altan

Når man forespørger tilbud til en indbygget altan, gælder det – ligesom for alle andre byggeopgaver i øvrigt – om at være så præcis og detaljeret om, hvad opgaven omfatter. På den måde undgår man misforståelser med byggefirmaet på et senere tidspunkt og får et retvisende billede af, hvad den indbyggede altan vil koste.

En fyldestgørende opgavebeskrivelse bør indeholde:

 • Adresse
 • Tidsfrist for udførelse
 • Ønsket kvadratmeter (længde og bredde) på altandøren
 • Højde samt ønsket materiale for rækværket omkring altanen
 • Om der i dag er vindue hvor altandøren skal være og dimensionerne for vinduet.
 • Om der er radiator under vinduet hvor altandøren skal være (det vil i så fald kræve ekstra VVS- og malerarbejde)
 • Ønskede dimensioner for altandøren
 • 1-, 2- eller 3-fag altandør
 • Eventuelt tillægsudstyr
 • Om der skal udarbejdes ansøgning om byggetilladelse hos kommunen

Dertil vil det være brugbart for altanfirmaet at vedhæfte fotos af området, hvor altanen ønskes.

Du kan benytte dig af nedenstående skabelon for en fyldestgørende opgavebeskrivelse:

Kære [Altanfirma]

Vi bor på [adresse] og ønsker en ny indbygget altan i [stål, aluminium eller andet materiale]. Ideelt set ser vi gerne, at arbejdet er fuldført inden den [tidsfrist], da vi gerne vil benytte os af altanen i løbet af sommeren.

Altanen skal være [bredde] meter bred x [længde] meter lang. Vinduet som skal ombygges til altandør har dimensionerne [højde af vindue] cm i højde x [bredde af vindue] cm i bredde. Under det eksisterende vindue er der på nuværende tidspunkt en radiator, så tilbuddet skal inkludere VVS- og malerarbejde i forbindelse med flytning af radiatoren. Tilbuddet skal desuden inkludere tillægsudstyr som [træhåndliste, trægulv el.lign.].

Vi har ikke ansøgt om byggetilladelse fra kommunen, hvilket vi godt kunne bruge jeres hjælp til. Vi ser frem til at høre fra jer om tidsplan og pris.

Bedste hilsner

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse: / 5. Antal stemmer:

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme denne artikel.

Da du fandt denne artikel nyttig...

Del artiklen, hvis du har lyst!

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar