Tagterrasse pris: Beregn pris og se priseksempler

En tagterrasse er en glimrende investering for både etageejendomme og enfamiliehuse. Hvis der i forvejen er belagt tagpap på et ubenyttet tagområde, er en tagterrasse relativt billig at etablere. Nedenfor finder du prisberegner, priseksempler og vejledning til opgaven.

Få 3 gratis tilbud på ny tagterrasse

Generelle prisestimater for ny tagterrasse er forbundet med en vis usikkerhed, da den endelige pris vil afhænge af en række faktorer. Hvis du vil have et præcist estimat for ny tagterrasse, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige firmaer på ny tagterrasse. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Gratis og tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer:

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Hvad koster en ny tagterrasse?

Ethvert prisestimat vil være forbundet med en usikkerhed, da den endelige pris afhænger af en lang række faktorer, som man ikke nødvendigvis kan inkorporere i en prisberegner. Med nedenstående prisberegner har vi dog bestræbt os på at give det mest retvisende prisestimat. Hvis du vil have et præcist prisestimat for en ny tagterrasse, anbefaler vi, at du benytter formularen til 3byggetilbud øverst på siden.

Bemærk, at prisberegneren tager udgangspunkt i et fladt tag som i forvejen er beklædt med tagpap. Hvis taget først skal beklædes med tagpap, vil det således koste mere, og i så fald henviser vi til vores artikel om tagpap her.

Nedenfor finder du data som danner grundlag for ovenstående prisberegner. Den faste pris skal medregnes kvadratmeterprisen. Der vil desuden være prismæssige forskelle afhængigt af landsdel. For Fyn bør du tillægge 750 DKK, mens du for Sjælland og øerne bør tilllægge 1.500 DKK.

BelægningstypePris inkl. moms og belægning
TræFast 15.000 DKK + 1.900 DKK per m2
Keramisk fliseFast 15.000 DKK + 1.100 DKK per m2

Desuden gælder der følgende cirkapriser for tillægsudstyr:

TillægsudstyrCirkapris inkl. moms
Etableres over stueetage (leje af kran mv.)10.000-12.000 DKK
Ekstra isolering20.000-27.000 DKK
Nyt rækværk inkl. montering8.000-12.000 DKK
Ny terrassedør inkl. montering20.000-25.000

Priseksempel på ny tagterrasse

Følgende er et priseksempel på en ny tagterrasse. Taget er i forvejen beklædt med tagpap og er således klart til at blive belagt med terrasse.

 • Tagterrassen skal belægges i København
 • Arealet, som skal belægges med keramisk flise til terrasse, måler 4 m længde x 5 m bredde og har således et samlet areal på 20 m2: 38.500 DKK
 • Tagterrassen skal belægges på 3. sal og vil således kræve leje af kran, miljøafgifter mv.: 11.000 DKK
 • Ny terrassedør inkl. montering: 20.000 DKK
 • Nyt rækværk inkl. montering: 8.000 DKK
 • Samlet pris: 77.500 DKK

Hvad er fordelene ved tagterrassen?

En tagterrasse kan placeres på et hus med fladt tag, men det er faktisk også muligt at etablere som en del af husets tag som en slags udvidede kviste. Ligeledes kan terrassen både placeres på et enfamiliehus eller på en etageejendom.

Fordelen ved tagterrassen, og grunden til at den har vundet frem i danske huse og etageejendomme, er, at man har sol i mange af døgnets timer, da solen som regel ikke blokeres. Ulempen ved en tagterrasse er modsat tilsvarende, at den ligger ubeskyttet, og derfor kan være eksponeret mod træk og vind.

En anden væsentlig fordel ved tagterrassen er, at den ikke tæller med i bebyggelsesprocenten. Dermed kan der altså bygges en tagterrasse på enfamilieboligen selvom huset allerede udnytter den maksimale bebyggelsesprocent ifølge lokalplanen. Selvom tagterrassen er overdækket, tæller den heller ikke med i bebyggelsens etageareal, så længe overdækningen ikke overstiger 5 procent af grundens areal. For grunde under 300 m2 er tallet 15 m2. 

Hvilke love og regler gælder for tagterrasser?

De fleste relevante love og regler for tagterrasser vil fremgå i Bygningsreglementet. Af dem kan nævnes:

 • Tagterrasser må ikke skabe væsentlige indbliksgener i forhold til andre bygninger, herunder naboer (BR18 §188). Det betyder i praksis, at tagterrassen ikke må give væsentlige indbliksgener for anden bebyggelse på grunden og på nabogrunde. Indbliksgener beror dog på en konkret vurdering af kommunen, når der ansøges om byggetilladelse.
 • Der må kun etableres tagterrasse i skel mellem nabo og stier på minimum 2,5 m og 5 m ved sommerhuse (BR18 §179).
 • Terrassedøre skal have en fri passagebredde på minimum 77cm (BR18 §52 og §53).
 • Nye døre og vinduer skal overholde gældende krav om isolering (BR18 §258).
 • Værn skal minimum være 100 cm høje og skal udformes, så det er svært for børn at klatre op på dem. Afstanden mellem lodrette tremmer må maximalt være 89mm fra midte til midte. Desuden bør tagterrassen udføres med værnet udført således, at flasker og andre genstande ikke kan være årsag til personskader (BR18 §58 – §60).
 • Altaner og tagterrasser skal konstrueres i henhold til gældende normer (BR18 §340 – §357).

Sådan udformer du en projektbeskrivelse på ny tagterrasse

Når man forespørger et tilbud om tagterrasse, gælder det – ligesom for alle andre byggeopgaver i øvrigt – om at være så præcis og detaljeret om, hvad opgaven omfatter. På den måde undgår man misforståelser med byggefirmaet på et senere tidspunkt og får et retvisende billede af, hvad en ny tagterrasse vil koste.

En fyldestgørende projektbeskrivelse bør indeholde:

 • Adresse
 • Tidsfrist for udførelse
 • Ønsket kvadratmeter (længde og bredde) på tagterrassen
 • Højde samt ønsket materiale for rækværket omkring terrassen
 • Om hvorvidt der i dag er vindue hvor terrassedøren skal være og dimensionerne for vinduet.
 • Ønskede dimensioner for terrassedøren
 • 1-, 2- eller 3-fag terrassedør
 • Eventuelt tillægsudstyr
 • Om der skal udarbejdes ansøgning om byggetilladelse hos kommunen

Dertil vil det være brugbart for terrassefirmaet, hvis du også vedhæfter fotos af området, hvor terrassen ønskes.

Du kan benytte dig af nedenstående skabelon på en fyldestgørende projektbeskrivelse:

Kære [Terrassefirma]

Vi bor på [adresse] og ønsker en ny tagterrasse belagt med [keramisk flise, træ eller andet materiale]. Ideelt set ser vi gerne, at arbejdet er fuldført inden den [tidsfrist], da vi gerne vil benytte os af tagterrassen i løbet af sommeren.

Tagterrassen skal være [bredde] meter bred x [længde] meter lang. Der skal være rækværk rundt om hele terrassen med en højde på [højde] cm i [stål, glas eller andet materiale]. Vinduet som skal ombygges til terrassedør har dimensionerne [højde af vindue] cm i højde x [bredde af vindue] cm i bredde. Tilbuddet skal desuden inkludere tillægsudstyr som [isolering el.lign].

Vi har ikke ansøgt om byggetilladelse fra kommunen, hvilket vi også ønsker hjælp til. Vi ser frem til at høre fra jer om tidsplan og pris.

Bedste hilsner

Kræver en tagterrasse byggetilladelse fra kommunen?

Ja, det kræver byggetilladelse fra kommunen at bygge en tagterrasse, da det er en væsentlig ændring af bygningen. Kommunen skal have tegninger af, hvordan tagterrassen og bygningen kommer til at se ud. Det er særligt indbliksmulighederne til naboer, som kommunen hæfter sig ved. Altså om tagterrassen vil være til gene for dine naboer. Man skal derfor gerne kunne forsvare, at tagterrassen ikke vil give indbliksmuligheder til naboer.

Processen for etablering af tagterrasse

Dansk Hus & Have Service ApS har udviklet nedenstående video som beskriver processen for etablering af tagterrasse på en etageejendom i Teglholm Brygge:

Tagterrasse opbygning i København, på Teglholm Brygge. Tagterrasse på tagpap på fladt tag

Kan man lægge tagterrasse på garagen?

Man kan godt etablere tagterrasse på garagen, men det vil i langt de fleste tilfælde kræve byggetilladelse og dispensation fra kommunen. I byggetilladelsen skal du bl.a. redegøre for, at garagens tagkonstruktion kan bære tagterrassen. Du kan med fordel kontakte din kommunes tekniske forvaltning telefonisk for at forhøre dig om mulighederne.

Vær desuden opmærksom på Byggereglementets §179 (Byggeret og Helhedsvurdering):

For opholdsarealer i det fri, der er hævet mere end 0,30 m fra terræn, udestuer, udvendige trapper, altaner, skorstene, tagterrasser, svømmebassiner samt solcelleanlæg eller solfangere og lignende, gælder følgende afstandskrav:

 1. 2,50 m fra skel mod nabo og sti ved fritliggende enfamiliehuse, tofamiliehuse og dobbelthuse.
 2. 5,0 m fra skel mod nabo og sti ved sommerhuse.

Du må således kun etablere tagterrasse på garagen i skel mellem nabo og stier på minimum 2,5 m og 5 m ved sommerhuse.

Overdækket tagterrasse

Et populært valg for boligejere som får etableret tagterrasse er overdækning. Med en overdækket terrasse behøver du ikke bekymre dig om dug eller regnbyger, og man har mulighed for at gå i læ, når solens stråler er for kraftige. Selve overdækningen fås i mange forskellige materialer, og grundlæggende handler det om at vælge det materiale der:

 • Passer til resten af tagterrassens stil
 • Stiller de praktiske behov

Man kan vælge overdækning i plastik trapezplader, sejldug, solide træbrædder som giver delvis skygge for solens stråler eller glasplader. Det er også værd at overveje muligheden om en eller flere parasoller som overdækning.

Gives der håndværkerfradrag for etablering af tagterrasse?

Der gives desværre ikke håndværkerfradrag for etablering af tagterrasse per 2023.

Referencer

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse: / 5. Antal stemmer:

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme denne artikel.

Da du fandt denne artikel nyttig...

Del artiklen, hvis du har lyst!

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.