Nyt tag med spær: Hvad koster det i 2022?

Almindeligvis vil en tagrenovering bestå af en udskiftning af den gamle tagbelægning eventuelt med kombination af efterisolering, udskiftning af ovenlysvinduer eller montering af kviste. Taget kan dog være medtaget i en sådan grad, at det kan være nødvendigt også at udskifte den underlæggende tagkonstruktion med spær. En helt ny tagkonstruktion kan også være relevant, hvis du f.eks. ønsker at udnytte loftet til beboelse, vil have loft til kip i rummene eller vil skifte fra fladt tag til rejsningstag.

Få 3 gratis pristilbud på nyt tag med nye spær

Generelle estimater for prisen på nyt tag med nye spær er forbundet med en vis usikkerhed, da den endelige pris vil afhænge af en række faktorer. Hvis du vil have et præcist estimat for nyt tag med nye spær, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige firmaer på et nyt tag med nye spær. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Gratis og tilbud i hele landet
 • 100% Uforpligtende
 • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer:

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Hvad afhænger prisen af?

Prisen på nyt tag med nye spær er forbundet med en række faktorer. Navnligt:

 • Taghældning: typisk vil opgaven være mere kompleks, jo større hældningen på spærene – og dermed taghældningen – er. Derved vil prisen også være højere.
 • Tagets kompleksitet: når taget udskiftes, skal der tages hensyn til tillægsudstyr – fx ovenlysvindue, kviste, skorsten mv. – da der skal laves inddækninger (inddækninger ligner bukket metal, som man lægger omkring tillægsudstyret) omkring tillægsudstyret. Det gør prisen på udskiftningen højere.
 • Tillægsudstyr: når taget udskiftes, vil det typisk også give mening at udskifte tillægsudstyr såsom ovenlysvindue, stigetrin, kviste og skorsten. Tillægsudstyret øger ligeledes prisen.
 • Timeløn og landsdel: en stor del af den samlede omkostning ved uskiftningen af tegltaget vil gå til arbejdstimer for taglæggeren. Således vil niveauet af timeløn, som i høj grad afhænger af landsdelen, betyde en del for den samlede pris. F.eks. er timelønnen for en håndværker i hovedstadsområdet væsentlig højere end timelønnen for en håndværker i Sønderjylland. Ligeledes er der mange penge at spare, hvis du selv lægger teglstenene, selvom vi kraftigt fraråder det, medmindre du har erfaringer fra lignende opgaver (mere om det senere).

Hvad koster nyt tag med nye spær?

Prisen på nyt tag med nye spær er forbundet med usikkerhed, da den afhænger af ovenstående faktorer. Derfor bør man kun bruge nedenstående priser som estimater forbundet med væsentlig usikkerhed. Hvis du vil have et mere præcist bud på den samlede pris for nyt tag med nye spær, anbefaler vi, at du udfylder formularen fra 3byggetilbud øverst i artiklen.

Tagbelægning med nye spærPris per m2 inkl. moms og arbejdsløn
Glaseret tegltag2.600 DKK
Alm. tegltag2.400 DKK
Bølgeeternittag1.650 DKK
Eternitskifertag2.200 DKK
Naturskifertag2.800 DKK
Ståltag1.750 DKK
Tagpap med listedækning1.950 DKK

Foruden prisen på selve det nye tag med det nye spær, bør man tillægge udgifter til tillægsudstyr:

TagtilbehørPrisniveauUddybning
Udskiftning af ovenlysvindueCa. 10.000-15.000 kr. per ovenlysvindue.Læg dertil de ekstra udgifter forbundet med inddækning af ovenlysvinduet, lysninger og malerarbejde.
Udskiftning af stigetrinCa. 300-400 kr. per trin.Hvis huset har skorsten, er stigetrin nødvendigt for, at skorstensfejeren kan få adgang til skorstenen uden at beskadige taget.
Udskiftning af kvisteCa. 30.000-50.000 kr. for renovering af eksisterende kviste og ca. 50.000-70.000 kr. for nye.Kviste kan være særligt udsatte områder for fugt- og vandskader, og derfor kan det også være nødvendigt at skifte beklædningen.
Renovering af skorstenCa. 5.000 kr. og 7.500-15.000 kr. ekstra såfremt skorstenen er over 1 meter høj.Når man udskifter taget, renoverer man typisk også skorstenen af samme ombæring. Renoveringen indebærer typisk reparation af fuger og udskiftning af inddækning for at undgå fugt- og vandskader. Bemærk, at 10-15% af alle skorstene er så beskadigede, at de helt skal mures om, hvormed prisen er markant højere.

Hvornår bør tagets spær udskiftes?

Der er ikke noget entydigt svar på, hvornår hele taget – det vil sige tagbelægning samt spær – bør udskiftes. Ikke desto mindre plejer det at være en god tommelfingerregel at husets spær også bør udskiftes, hvis der har været fugtskader og/eller skimmelsvamp i taget samt hvis taget er tilstrækkeligt medtaget. Grundlæggende bør du rådføre sig med en bygningskonstruktør, før du beslutter dig for, om du kun vil udskifte tagbelægningen eller om både tagbelægning og spær skal udskiftes.

Fordele ved at ombygge fladt tag til tag med spær

Hvis du overvejer at ombygge dit flade build up tag med tag med spær, er der følgende fordele:

 • Rejsning på taget reducerer risikoen for utætheder sammenlignet med et fladt tag, da regnvand nemmere ledes væk fra taget.
 • Der er god mulighed for effektiv efterisolering af det gamle flade tag, hvilket kan betyde store besparelser på varmeregningen
 • Hvis det nye tag etableres med hanebåndsspær, kan man bruge det nye loftrum til beboelse
 • Alternativt kan man etablere loft til kip som gør huset væsentligt mere rummeligt

Hvilke typer spær kan man vælge?

Den øverste grafik illustrerer gitterspær, mens den nederste grafik illustrerer hanebåndsspær.

Der er flere valgmuligheder, hvis man skal have etableret ny spær, som særligt adskiller sig ved enten at være egnede til loft eller beboelse:

 • Gitterspær: anvendes, hvis man ikke udnytter tagrummet. Hældningen er her normalt mellem 15-50 grader. Tagrummet i gitterspær kan dog godt anvendes til loftrum. Det kan desuden også ombygges til loft til kip, som vil give huset mere rummelighed (mere højde), da man ombygger loftrummet til at give højde.
 • Hanebåndsspær: er en konstruktion, der benyttes, når tagrummet skal bruges til beboelse. Husk dog, at du skal søge om byggetilladelse fra kommunen, hvis du vil omdanne et loftrum til beboelsesareal.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse: / 5. Antal stemmer:

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme denne artikel.

Da du fandt denne artikel nyttig...

Del artiklen, hvis du har lyst!

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel?

2 kommentarer til “Nyt tag med spær: Hvad koster det i 2022?”

 1. Fordelen ved at ombygge fladt tag til tag med spær.

  – Jeg har netop et hus med fladt tag, hvor der er sat et tag på med Spær. Det flade tag er ikke isoleret endnu. Hvordan vil I efterisolere dette flade tag.

  Vh.

  Jakob Meibom

  Svar
  • Hej Jakob

   Det er svært at give et konkret svar uden yderligere information om tagkonstruktionen.

   Men typisk isolerer man tagkonstruktioner med spær indefra, hvilket desværre vil medføre en noget lavere lofthøjde for at give plads til isoleringsmaterialet, ligesom at det vil kræve, at man fjerner eksisterende loftbeklædning for at montere isoleringsmaterialet. Husk også at montere dampspærre udenpå isoleringsmaterialet for at sikre mod fugtskader i tagkonstruktionen.

   Du kan læse mere i vores artikel her (under afsnittet ‘Isolering af skråvægge indefra’): tagtjekker.dk/isolering-af-tag/.

   Bh Tagtjekker.dk

   Svar

Skriv en kommentar